31 Ekim 2015 Cumartesi

Sağlıklı cilt için makyaj temizleme tüyoları


makyaj temizleme


Artık vloggerlar sayesinde hepimiz makyaj yapmayı çok sever olduk. Büyük keyifle yaptığımız bu makyajlar iyi temizlenmediği taktirde cildimize inanılmaz zararlar vermekte. 

Şehirleşmenin gittikçe arttığı şu dönemde cildimize uyguladığımız makyaj yetmezmiş gibi bir de tozdan ve kirden nasibini almış, tozu içine çekmiş bir cilt havasız kalmakla beraber, akşam mutlaka iyi bir temizlik bekler. Bu yüzden cildimizin yenilendiği akşam saatlerinde güzel yatağınızda mışıl mışıl uyumadan, cildinize gereken önemi vermelisiniz. Ne kadar yorgun olsanız da asla atlamanızı tavsiye ediyorum. 

Makyaj nasıl temizlenir? konusu hakkında yazdığım bu yazıya kulak verin hanımlar, bugün güzel görünen cildimiz, yarın bize küsebilir.

Göz makyajı nasıl temizlenir?

Bir pamuk pedi işimize fazlasıyla yarayacaktır. Göz temizleyicinizi pamuğa dökün ve çözülmesi için gözünüzü kapattıktan sonra 40 saniye kadar bekletin. Böylece göz makyajınız çözünecek. Dairesel hareketlerde güzelce hırpalamadan silebilirsiniz.

Kaş bakımı ve temizliği nasıl yapılır?

Göz çevrenizi temizledikten sonra kaşlarınızı da ihmal etmeyin. Hele ki kaş kalemi kullanıyorsanız. Kaşlarınızı da temizleyerek tarayın ve dökülmeleri önlemek için Hint yağı kullanabilirsiniz. Müthiş etkisini gördüm :)

makyaj temizleme


Waterproof maskara ile yapılan kirpiği temizleme

Waterproof maskaralar suya dayanıklı oldukları için, biraz zorlayıcı olabilirler temizlik konusunda. Göz makyajını temizlendikten sonra dahi bu maskaraları kullanmışssanız eğer, çıkması biraz güç. Burada kirpiklerinizi ayrı temizlemeniz gerekebilir. Üst kirpiklerinizi aşağı doğru alt kirpiklerinizi ise yukarı doğru temizleyebilirsiniz.

Not: Ben makyaj temizliğinde E vitamini ve Hindistan cevizi yağını çok sık kullanıyorum. Islatılmış bir pamuğa bir iki damla yağ damlatarak makyaj temizliğinizi vitaminli hale getirebilirisiniz.

Yüz makyajı nasıl temizlenir?

Suyla başlayarak, jeller yardımıyla ve yağları kullanarak yüz temizliğine çok önem vermelisiniz. Günde iki kere cildinizi mutlaka temizleyip tonik kullandıktan sonra nemlendirici bir kremle cildinize nem vermeyi ihmal etmeyin. 

Ruj nasıl temizlenir?

Dudağınızdaki rujları temizlemek için vazelin bir numara diyebilirim size. Vazelini dudağınıza sürün ve pamuk yardımıyla sildiğinizde en inatçı rujları mükemmel bir şekilde çıkarıyor, benden söylemesi :)

Soğuyan havalarda dudak çatlaklarınız için bir numara Blistex lipbalmı sizler için önermiştim. Okumak için tık tık :)

Sevgilerle...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder