30 Ekim 2015 Cuma

Sırt sivilceleri için bakım


sırt sivilceleri

Sırt sivilceleri nasıl geçer konusuna değinmek gerekirse, sırtta ya da vücutta oluşan sivilceler çok can sıkıcı olabilir, görüntü itibariylede zihninizi meşgul edebilir.


Sırt sivilceleri için bakım önerisi 1 : Pamuklu kıyafetler tercih edin
Günlük yaşantımızda terleme problemi olduğunda özellikle yazın sentetik kıyafetler çok canımızı sıkabilir. Farkında bile olmadan cildinize zararlar verebilir. Bu yüzden tercihinizi kıyafet olarak pamuklulardan yana kullanmalısınız.

Sırt sivilceleri için bakım önerisi 2: İyi bir duş jeli tercih edin
Kullandığınız duş jellerinin içeriğine çok dikkat etmelisiniz. Cildinizin alerjik reaksiyon gösterdiği bir maddeyi barındırabilir. Bu yüzden alırken içeriğini kontrol etmelisiniz. Özellikle salisilik içeren duj jeleri sivilcelenme problemleriyle savaşabilir, sönmelerine yardımcı olur. Yüzünüz de dahi çıkan sivilcelenme ile ilgili kullandığınız salisilik asit içeren yüz toniği ile vücudunuzu da temizleyebilirsiniz.
sırt sivilceleri


Sırt sivilceleri için bakım önerisi 3: Omega 3 kullanın
İltihap giderici ekiye sahip Omega 3'ü sivilcelerinizin alevlendiği dönemde alabilirsiniz. Balık ve cevizde bol miktarda bulunmaktadır.

Sırt sivilceleri için bakım önerisi 4: Sıcak duş almayın
Sıcak su ile duş almak vücudunuzun kurumasına ve pul pul olmasına sebep olduğundan kış aylarında çok sıcak su ile duş almamaya özen göstermelisiniz.

Çok ciddi bir sivilcelenme problem ile karşı karşıya iseniz mutlaka uzman bir doktordan yardım almalısınız.


4 yorum:

  1. Çok güzel bir yazı olmuş tebrik ederim alırken duş jellerine dikkat edeceğim.

    YanıtlaSil
  2. Salisilik asit olayını bilmiyodum, rastgele alıyodum valla faydalı bir yazı olmuş Mervecim devamını bekliyoruz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim, salisilik asit olayına dikkat edebilirsiniz, sivilceli bir cildiniz varsa eğer. Limonda da bol miktarda bulunuyor.. Sevgilerle ☺️

      Sil