3 Kasım 2015 Salı

Baklavalık yufka ile kıymalı börek

baklavalık yufkadan börek

Baklavalık yufkadan bir çoğumuz börek denemesi yaptı ve eminim çok memnun kaldı. 
İşlerimden fırsat bulduğum bir ara bende baklavalık yufka ile kıymalı börek yaptım. Peynirli daha önce denemiştim oda çok güzel oluyor hanımlar. 

Baklava dendiğinde aklınıza çıtır çıtır bir tatlı geliyor. Evet börekte o kadar çıtır ve güzel oluyor. Tıpkı kol böreğine benzeyen bu böreği, peynirli, ıspanaklı, patatesli de yapabilirsiniz.

Baklavalık yufkadan börek için malzemeler

Baklavalık yufka

Yufkanın sosu için

1 su bardağı yoğurt
2 adet yumurta
1 su bardağı sıvı yağ
1 şişe soda

Böreğin iç malzemesi

1 adet soğan
350 gr. kıyma
Pul biber
Tuz
3 yemek kaşığı sıvı yağ

Böreğin üzerine:

Susam
yumurta sarısı

baklavalık yufkadan börek


Baklavalık yufkadan kıymalı börek yapılışı

Kıymayı suyunu salıp çekene kadar karıştırdıktan sonra, ince ince doğradığımız soğanı ve sıvı yağını da ilave ettikten sonra kavurmaya devam edelim. Tuz, pul biber, karabiberide ilave ederek ocaktan alın. 

Bir kenarda sos hazırlığına başlayalım: Yumurtaları kırıp, karıştırdıktan sonra yağ ve yoğurdu ekleyelim. Daha sonra da sodayı da ilave edelim. 

Tezgahın üzerine iki adet yufkayı üst üste seriyoruz ve aralarına bir şey sürmüyoruz. 2. yufkanın üzerine fırçayla sostan sürüyoruz. 3. kat yufkayı da ekleyerek tekrar sos sürüyoruz. 4. yufkayada sos sürüyoruz ve sürüyoruz :) Son olarak 5. yufkayı da serelim ve bu kez yufkanın kenarına size bakan tarafa kıymalı harçtan yayıyoruz. Ve rulo şeklinde sararak, yağlı kağıda yerleştiriyoruz. Bu şekilde diğer yufkaları da yaparak tepsiye diziyoruz ve istediğiniz boyutta kesebilirsiniz. Üzerlerine yumurta sarısı ve susam sürerek, 160 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz. 

Afiyet olsun :)

Sevgilerle...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder