30 Kasım 2015 Pazartesi

Blogger'a sosyal medya ikonu eklemek

Blogger'a sosyal medya ikonu eklemek


Merhabalar, fırsat buldukça blogger temamı değiştirerek farklılıklar yapmaya çalışıyorum. Sosyal medya ikonlarımı eklemediğimi farkedip, hemen yükleyiverdim ☺️



Benim gibi sizde blogger için veya başka mecralarda kullanmak için bu ikonları ekleyebilirsiniz. Bendekiler png olduğundan Photoshop programında rengini değiştirebilir, boyutlarını küçültebilirsiniz. Çünkü bunlar çok büyük.

Blogger'a sosyal medya ikonu eklemek


Sosyal medya ikonu ekleme - Adım 1

Öncelikle indirdiğiniz veya kendi yaptığın ikonları bilgisayarınızda bulundurmanız gerekiyor. Benim yaptığım temama uygun sosyal medya ikonlarının linkini aşağıda vereceğim. Rengini dediğim gibi istediğiniz şekilde değiştirebilirsiniz. 

Sosyal medya ikonu ekleme - Adım 2

Bilgisayarınızda olan ikonları tek tek her hangi bir resim programından upload etmeniz gerekiyor. Ben Hızlı Resim'i kullanıyorum. 

Blogger'a sosyal medya ikonu eklemek


Yükleme tamamlandıktan sonra yukarıda işaretlenmiş olan linki kopyalayarak, Blogger Kontrol Panelinde, yerleşime tıklayın, daha sonra gadget ekleyi seçin ve HTML/JavaScript gadgetini seçiyoruz. 

Blogger'a sosyal medya ikonu eklemek
Yukarıda ki görselde de gördüğünüz üzere "a href" ile başlayan yere gidilecek adresler yer alıyor. img kısmına dokunmuyoruz çünkü ikonunuz görsel linki.

Bu şekilde tek tek yapılıyor, Hızlı resim size bu konuda kolaylık sağlayacağından size onu önerdim. Sorularınız olursa yorumlar kısmına yazabilirsiniz.

Kaydet dedikten sonra istediğiniz gibi yerlerini yarlayabilirsiniz. Taaa daaa hepsi bu kadar ☺️

Benim kullandığım ikonları indirmek için buraya tıklayabilirsiniz. 
Kolay gelsin..
Sevgilerle...
Merve'nin evinden...






3 yorum:

  1. bloğunuzun temasına bayıldım

    YanıtlaSil
  2. merhabalar:) Blogunuzun tasarımı gerçekten çok güzel. Sormak istediğim birşey var.Kategorileri resimle ifade etmek nasıl oluyor onu da anlatır mısınız? Bir de sağ tarafta kore dizileri, blog keşifleri vs bunları nasıl yaptınız? araştırdım ama bulamadım :( yardımcı olursanız çok sevinirim. :)

    YanıtlaSil