4 Kasım 2015 Çarşamba

İnce dudakları kalınlaştırma yöntemleri

İnce dudakları kalınlaştırma yöntemleri




İnce dudakları daha büyük göstermek için makyajla yapılan bazı tüyolar var hanımlar. Bir çay alın, gelin hadi :)


Son zamanlarda plastikten dudak şekillendirici bir alet çıktı. Dudaklarını ucuna bastırarak daha kalın gösterme çabasına giden kızlar zamanlar deforme bir dudakla karşı karşıya gelerek, dudaklarının yapısını tamamen bozuyorlar. Sakın bunlara yönelmeyin diyorum. Google'dan araştırdığınızda ne gibi sonuçlar ortaya çıkardığını gözlerinizle görebilirsiniz. Buraya koyup görüntü kirliliği oluşturmak istemedim :)



Biz kadınlar her zaman güzel ve bakımlı olmak isteriz. Makyajla kendimizi daha iyi hissedebilir, her zaman daha fazlasını da bekleriz :) İnce dudaklı bir bayan kalın dudaklara, sivilceli bir bayan sivilcesiz bir yüze sahip olmak isteyebilir. 

Benim dudaklarım çok kalın olmamakla beraber, ince de değil. Ama bazen ben de bu tüyolardan yardım alarak biraz daha dolgun göstermeyi seviyorum. Estetiğe karşı olan biriyim ve şuan ki olduğunuz haliniz unutmayın daha sağlıklıdır. Botoks gibi işlemlere girmemenizi tavsiye ederek tüyolara geçiyorum :)

 Dudakları kalınlaştırmak için tüyolar

İnce dudakları kalınlaştırma yöntemleri


#1. Dudaklarınızı fırçalayın ve nemlendirin

Dudaklarınızı bir fırça yardımıyla hafif zeytinyağına batırarak fırçalayın ve ölü deriyi atın. Daha sonra nemli ve yumuşacık dudaklar için mutlaka nemlendirici kullanmalısınız. Daha önce kullanıp memnun kaldığım Blistex Medplus yazımı okumak için tık tık :)

İnce dudakları kalınlaştırma yöntemleri


#2. Makyaj tüyosu

Dudak bazı rujunuzun kalıcılığını ve rengini tam vermesi amacıyla tercih edilebilir. Bir baz alarak bu işleme başlayabilir ya da kapatıcınızla da bunu gerçekleştirebilirsiniz.

İnce dudakları kalınlaştırma yöntemleri


#3. Dudak renginizden bir ton koyu

İnce dudakları kalın göstermek için mutlaka dudak kalemi kullanmalısınız. Dudağınızın üstünden bir çizgi çekerek bu işleme başlayabilir, aradaki mesafeyi fazla açmamalısınız. Çok ince dudaklar açık renk dudak kalemi ile yapabilir ancak dudağınızdan bir ton koyu dudak kalemi daha dolgun gösterecektir. Aynada kendinize yakıştırdığınızı tercih edebilirisiniz.

İnce dudakları kalınlaştırma yöntemleri


#4. Açık renk rujları tercih edin

Koyu renk rujlar dudaklarınızı daha ince göstereceğinden, mutlaka açık renk rujları tercih etmelisiniz.

İnce dudakları kalınlaştırma yöntemleri


#5. Alt dudağınızın kıvrımına bronzer

Alt dudağınızın altında bir gölge bulunuyor. bunu biraz daha koyu hale getirerek dudaklarınızı büyük gösterebilirsiniz. Bronzer veya kontür için kullandığınız ürünler yardımcı olacaktır. Fırçayla dağıtarak daha doğal bir görünüm elde edebilirsiniz.

Sevgilerle...

Merve'nin evinden...


2 yorum: