14 Kasım 2015 Cumartesi

Pesto Soslu Makarna!


Pesto soslu Makarna

Fesleğen yaprakları, sarımsak, peynir, çam fıstığı, ve zeytinyağı ile nefis bir
İtalyan sosu yapmaya ne dersiniz ☺️

Bu muhteşem sosun lezzeti kalori ve besin değeri kadar yüksektir şimdiden söyleyeyim. Çünkü ana madde çam fıstıkları ☺️ Fesleğenin o müthiş kokusu beni benden alıyor. Sofralarınızı renklendiren bu farklı lezzet Pesto sosuna gelin beraber bakalım.

Malzemeler:
Spagetti makarna

Pesto sos malzemeleri
4 diş sarımsak
Yarım çay bardağı zeytinyağı
4 yemek kaşığı mozerella peynir rendesi
2 yemek kaşığı dolmalık çam fıstığı
1000 ml. krema
3 yemek kaşığı taze fesleğen veya kuru fesleğen.  Taze fesleğenle yapmanızı öneririm.

Pesto soslu Makarna


Pesto Sos yapılışı
Krema haricinde tüm malzemeleri rondodan geçirin. Rondodan geçirilen malzemelerinizi tavaya alarak içine kremayı ekleyin ve 2 dakika kısık ateşte karıştırın.

Soğutmadan makarnanızın üzerine dökün

Not: Mozeralla peyniri yerine 4 yemek kaşığı kaşar rendesi+tulum peyniri ekleyebilirsiniz.

Afiyet olsun umarım beğenirsiniz...
Sevgilerler...
Merve'nin evinden


4 yorum: