2 Kasım 2015 Pazartesi

Vazelin ile güzellik sırları

vazelin ile güzellik


Güzellik için vazelin etkisi


Güzellik sırları konumuza bir yenisini daha ekleyerek başlıyorum. Vazelini günlük hayatımızda çok sık kullanırız. Bakım adına kullanacağımız vazelini açıkçası ben kullanmanızı tavsiye etmiyorum. Ucuza kaçtığımız bazı günlerin dışında tabi.

Kozmetik ürünlerinin bir çoğunda da vazelinin içeriği bulunuyor. Cilt için yararlı değil onu belirtelim hanımlar. Kurumuş yüzünüzü nemlendirmek için kesinlikle kullanmayın. Onun dışında aşağıda vereceğim maddeler için kullanabilirsiniz.


1. Vazelini dudaklarda kullanmak

Her bayan yumuşacık pürüzsüz dudaklara sahip olmak ister :) Evde lipbalmınız yok ise ve dudaklarınız aşırı derece kötü durumdaysa vazelini ince kat halinde sürebilirsiniz. Çok yoğun sürmeyin yapış yapış duruyor :)

2. Kaşlara vazelin sürmek

Geçen yıl bir tartışma formunda görmüştüm. "Vazelini kaşlarına süren var mı?" şeklinde, çoğalttığını iddia edenler olmuş. Bende bir dönem sağ kaşımda hafif boşluk olmuştu hemen denedim. Evet gerçekten işe yaradı :)

3. El ve ayaklara vazelin sürmek

Vazelin sürüp çorapla yatanlar pek fazladır. Bunu nemli tutmak adına yapsanız da mantar oluşumuna sebep verdiğinden önermiyorum. Bazı günler biraz vazelini el ve ayaklarınıza masaj yoluyla kullanabilirsiniz

4. Bacaklara vazelin sürmek

Özel günlerde daha parlak bacaklara sahip olmak her kadının hayalidir. Çok az miktarda elinize alıp bacaklarınıza masaj yaparak sürün, daha parlak bacaklar sizlerin olsun :)

5. Makyajda aydınlatıcı

Aydınlatıcınız bitmiş ise çok ama çok az miktarda elinize aldığınız vazelini aydınlatıcı olarak kullanmak iyi fikir olsada mecbur kalmadıkça kullanmayın 

6. Saç boyamada vazelin kullanmak

Saç boyamadan önce alnızın üst kısmına yani yüzünde tüy bitiş noktalarına vazelin sürdüğünüzde saç alnınıza gelen saç boyalarının yıkamada hızlı bir şekilde aktığını göreceksiniz. Gerçekten vazelin bu alanda bir numara. Test edildi onaylandı :) 

Vazelinin kokusunu sevmeyenler, bir çok markanın kokulu ürünleri de mevcut. Onlardan faydalanabilirler.

Sevgilerle...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder