16 Kasım 2015 Pazartesi

Vücut çatlaklarına çözüm önerileri

Vücut çatlaklarına çözüm önerileri


Derinin yırtılmış şekli olan çatlaklar, yara gibi durarak hiç hoş olmayan görüntü oluşturuyor. Hızlı kilo alıp vermede, doğumda ve ergenlik döneminde hızlı büyüdüğümüz zamanlarda derinin elastik lifi bozularak ortaya çıkan bir durum. 


Teknolojinin geliştiği bir dönemde olsak da maalesef şuan yüzde yüz geçiren bir şey yok. Kozmetikçilerin bir çoğu yüzde 90 azalma vaadetse de  ben inanmayanlardanım. Para tuzağı gibi gelen bu yaklaşım bir çok kişinin bu yola başvurmasını engelleyemiyor. Cilt için genetik faktör çok önemli. Kilo çok alıp veren birisinin vücudunda çatlak olmayabilir. Ya da gebelik zamanını hiç çatlaksız atlatabilir. Bu yönden genetiğiniz hiç bir kozmetik markasının gerisinde kalmaz. Neyse onu yaşayacağız yani ☺️ Evet genetik faktörlerden dolayı bize kodlanmış şeyleri yaşayacağız. Ama doğanın bize sunduğu bazı şeylerden de yararlanarak bunu en aza indirebiliriz. 

Vücut çatlakları için öneriler


  1. Sağlıklı Beslenme: Sağlıklı beslenme dillerden düşmeyen bir kuraldır. Ama unutmayın, sağlıklı cildin altın kurallarındandır sağlıklı beslenme.
  2. Düzenli spor yapmak, esneme hareketleri, plates gibi cildi sıkılaştıran sporlarla ilgilenmek, cilt için çok önemlidir. Spor yapmaya başladığınızda yüzünüzde ki ve vücudunuzda ki değişimleri farkedebilirsiniz.
  3. Vücudunuzu daha çok kurutmamak için sıcak su ile asla duş almayın.
  4. Benden bir krem tavsiyesi beklerseniz. Biraz daha bütçenize uygun olan, uygun fiyatlı Palmer's markasının çatlakları yok etme gibi etkisi bulunan kremlerini deneyebilirsiniz. Paraya kıyıp daha iyi bir ürün isterseniz de Mama Mio'nun çatlak kremi bir çok kişi tarafından denendi ve beğenildi. 
  5. Duşta veya duş sonrası nemlendirici kremler veya yağlar kullanabilirsiniz.

Sizinde denediğiniz, çatlaklarla baş ettiğiniz yöntemelr var ise yorumlarınızı bekliyorum...
Sevgilerle...
Merve'nin evinden...

6 yorum:

  1. Bende çatlaklar için buğday yağı ve kayısı çekirdeği yağı kullanmaya başladım gelişme olursa bilgilendireceğim :)

    YanıtlaSil
  2. Bende Palmer's ürünlerini kullandım çok memnunum tavsiye ederim herkese

    YanıtlaSil
  3. bende de var bir sürü çatlak :( bir deneyeyim bakalım. Bu arada blog keşif etkinliğinden geliyorum sizi takipteyim yeni açtığım bir bloğum var bana da bekliyorum sevgiler. http://efsaninguncesi.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkürler efsa geliyorum hemen ;) kuru vücut fırçası dene mutlaka ;)

      Sil