16 Aralık 2015 Çarşamba

Göz çevresi bakımı için doğal maskeler


Göz çevresi bakımı için doğal maskeler


Göz Çevresi Bakımı


Merhabalar, doğal maskelerle yazılarıma devam ediyorum ☺️ Göz çevresi insanların en erken kırışmaya müsait bölgesi olduğundan, göz çevresi bakımına dikkat edilmesi gerekir. 


Bir çok doğal maske veya kozmetik kullanırız göz çevresi için ama bu bölge çok ince ve kolay tahriş olabilen bir yapıda olduğu için, kaş yapayım derken göz çıkartmamak gerekir. Örneğin, içeriğini bilmediğin veya araştırmadan aldığın herhangi bir ürün göz altlarında yağ bezesine sebep olabilir bu da biz kadınlar için özellikle, çok kötü bir durum. 

Limonu her derde deva kullananlar var ama cildi kurutup, aşırı tahriş ettiğinden, göz altlarınızı mahvedebilir. Bunun yerine yağsız besinlere ve nem sağlayan ürünlere yönelebilirsiniz. Karma ve kuru bir cilde sahipseniz 20, yağlı ve normal bir cilde sahipseniz 25 yaşından sonra göz çevresi bakımına başlayabilirsiniz.

İşte göz çevresindeki kırışıklıkları azaltmak için veya kırışıklıkları engellemek için göz çevresi bakım maskeleri.

Göz çevresi için doğal maske -1


Salatalığın kabuğunu rendeleyerek bir saat buzdolabında bekletin. Daha sonra göz çevrenize sürebilirsiniz. 20 dakika sonra soğuk su ile durulayın. Ben daha çok ince ince dilimlediğim salatalıkları gözlerimin altına koyarak bu maskeden faydalanıyorum.

Göz çevresi için doğal maske -2


Havucu katı meyve sıkacağında sıkın ve suyunu çıkardıktan sonra içerisine bir çay kaşığı tatlı badem yağı ekleyin. Bu suyu 2 saat buzdolabında beklettikten sonra, göz çevrenizde yarım saat bekletip yıkayabilirsiniz. Haftada 4 gün yapıldığında farkı gözlerinizle görebilirsiniz.

Göz çevresi için doğal maske -3


Bir çay kaşığı türk kahvesi ve yarım çay kaşığı sızma zeytinyağını bir kapta karıştırın. Bu karışımı parmak uçlarınızla hafif masajlar yapın, kan dolaşımınız arttığından gözaltı morluklarınız da yok olacaktır. Bunu üniversite zamanlarımda bilgisayardan çöken göz altlarıma yaptığımda inanılmaz etkili oluyordu ☺️Haftada 3 kez yapmanız yeterli.

Sevgilerle...

Merve'nin evinden...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder