5 Aralık 2016 Pazartesi

Cilt sağlığı için doğal kuşburnu çayı ve maskesi


Parlak ve pürüzsüz cilt için doğal kuşburnu çayı ve maskesi
 doğal kuşburnu çayı ve maskesi

Merhabalar, bir süredir kendimi doğal şeylere yönelmiş olarak buldum. Ayağım aktarcılara elim bitkilere gitti :)

Her ne kadar cildimiz için nemlendiriciler, tonikler, temizleyiciler alsakta biliyoruz ki hepsinin içinde katkı maddeleri var. Cildi daha içerden yüzeysel olarak temizlemeyen, doğru kulllanıldığında cildi ömür boyu tamir eden, genler üzerinde dahi yapıcı etkisi bulunan birçok şifalı bitki bulunuyor. Cildimiz içinde sağlıklı olmasını istiyorsak yediğimize, içtiğimize dikkat etmeli, her ne kadar deri bizim genetiğimiz olsa da düzeltmek veya bozmakta bizim elimizde. Bunun için aylardır içtiğim cilt üzerinde yapıcı, onarıcı etkisi bulunan çok genç olduğum halde ilerisine dönük yaşamak için kuşburnu çayı bana çok cazip geldi. 


İçinde A vitamini bulundurması antiaging etkisiyle cildin elastikiyetini artırır. Kolajen etkisi vardır. Gözaltı çukurluğu için kullanılabilir diye düşünüyorum.

Kuşburnu çayı hem maske olarak hem de çay olarak tüketilen içinde cildimizin çok ihtiyacı olan C vitamini yüksek miktarda bulunuyor.

Kuşburnu ciltte leke ve yaraların iyileşmesini sağlıyor ve kırışıklıkların önüne geçiyor. Örneğin makyaj yaparken yanımıza alacağımız bir bardak kuşburnu çayını çıkmadan içebilir, cildimize artı sağlayabiliriz.

Parlak ve pürüzsüz cilt için doğal kuşburnu çayı ve maskesi
doğal kuşburnu çayı ve maskesi

Kuşburnuyu son zamanlarda tonik olarakta kullanıyorum. Gratis'ten aldığım boş şişe kutularına demlediğim kuşburnu çayından ekleyip buzdolabında saklıyorum. Her yüz temizliğinden sonra doğal tonik niyetine kullanıyorum. Yüz inanılmaz derecede parlak ve sağlıklı görünüyor. 

Kuşburnu maskesi de yapılması gereken maskelerden birisi. Özellikle bu kış zamanlarında cilde sağlıklı parlama ve pürüzsüzlük kazandırıyor. Bunları düzenli olarak yaptıktan sonra sonuca kavuştuğumu söyleyebilirim.

Maske için taze kuşburnuyu blenderdan geçirip, süt ve balı karıştırarak yüzüme sürüyorum. Sivilce varsa yok ediyor. 

Kısaca özetleyecek olursak, kuşburnuyu hayatınıza alın ve cildinize bedenenize sayısız fayda sağlayın. Biz bayanlar zaten hayatımız boyunca yeterince yıpranıyoruz. Kullandığımız kozmetik ürünleri bizi rahatlatsa da ileri de cildi daha da kötü gösterebiliyor. Bir yandan da cildimizin direncini dış etkenlere karşı korumak zorundayız. Kuşburnu çayı bu yüzden şiddetle tavsiye edilir.

Rahmetli Aneannem de Suna Dumankaya gibi kadındı hep ondan bu bilgiler.. :)

Sevgilerle...
Merve'nin evinden...

22 yorum:

  1. Ben bu çayı ve tonigi cok sevdimm. Kesinlikle katiliyorum ki icerden tamir en onemlileri arasinda. Disaridan cildimizi dogal maskeler yaparak temizlemek iceriden de zarar verici toksinleri yok etmek en guzeli

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kesinlikle öyle Şeyda'cım. Tonik gerçekten gözenek sıkılaşmasında felan çok etkili :*

      Sil
  2. Ben çayını pek severim Merve'm ama maskesini bilmiyordum. Süper yazı olmuş, ellerine sağlık. Öpüyorum <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederimm blanammm :* Toniği de maskesini de denemelisin yanında çayı oh .. yaşın ne kadar küçük gösteriyor diyebilirler ileride :)

      Sil
  3. Ayy süpermişş :) emeğinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  4. Çok ilginçmiş. Makyaj yapan birisi değilimdir, bu sebeple yüz temizleyici, gözenet açıcı vs. kullandığımda olmamıştır, fakat Kuşburnun bu denli faydalı olduğunu bilmezdim. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kesinlikle çok faydalı içmek lazım düzenli :)

      Sil
  5. Kuş burnunu çay olarak çok severim,özellikle kış mevsiminde vazgeçilmezimdir.Ama maskesini bilmiyordum onu da yazın sayesinde öğrenmiş oldum.Ellerine sağlık.....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bir çok hastalığa şifası var canım.. 💕

      Sil
  6. Ben de cayini sevenlerdenim. Maskedeki sivilce mevzusu supermis canim tesekkurler 💕

    YanıtlaSil
  7. Merve'm bende bilmiyordum doğal tonik özelliği olduğunu ve çok seviyorum kuşburnu çayını :)) Evde boş şişeden bol ne var artık bende bu şekilde değerlendiririm ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aynen canım kesinlikle değerlendir çok ama çok faydalı ;)

      Sil
  8. Çok güzel bir yazı olmuş...
    Sevgiler :)

    YanıtlaSil
  9. evet bende zan zaman tuketiyorum şu sıralar yeşil çay cıyım :)

    YanıtlaSil
  10. Merhabaa siyah noktalara da iyi geliyor mu😊 sevgiler

    YanıtlaSil