17 Eylül 2021 Cuma

Yüz yıkama jeli içindeki etken maddeler

Yüz yıkama jeli içindeki etken maddeler



 Merhaba bugünkü yazım yüz yıkama ürünü alırken hangi etken maddelere dikkat etmeliyiz? konusu olacak. Yüz yıkama ürünlerine bir ton para verip içeriği aslında o kadar etmez dedirten o kadar çok ürün var ki. Bu yazıyı okuduktan sonra sizde bilinçleneceksiniz.

Yüz yıkama jeli alırken yaşlanma karşıtı veya lekelere karşı etkili olan bir ürün tercih etmek gerekiyor mu? Gelin konuşalım.

Yüzümüzü yıkadık, yıkama ürünü içinde bulunan C vitamini, argan yağları, çay ağacı yağı, peptit, seramik bunlara ne oluyor sizce su ile akıp gitmiyor mu? Burda saydığım maddelerden bazıları hızlı çözünürken bazıları ise yavaş çözünür.

Örnek; Peptitler, C vitamini türevleri, laktik, sitrik gibi asitler suyla temas ettiğinde suyla beraber akıp gider.

Bazı anti- aging yıkama jelleri 300TL'ye kadar satılabiliyor. İçeriğine baktığınızda ise C vitamininden oluştuğunu görüyorsunuz. Pazarlama çok iyi. Bu üründen bir şey beklemeyiniz ve bu kadar parayı da bir yıkama jeline vermekyiniz.

Yüz yıkama jeli alırken neye dikkat etmeliyiz?


Yüz yıkama jeli alırken dikkat etmeniz gereken en önemli unsur cildinizle Ph uyumu olmalı. Yüzü yıkadıktan sonra cildinizi germiyorsa o sizin için uygundur diyebiliriz. Bunun dışında yüzünüzde kalacak güneş kremlerine ve nemlendiricilere, serumlara daha çok dikkat etmelisiniz. Yoksa bir yüz yıkama jelinin C vitaminli olması ya da anti-aging özelliğinin bulunması pazarlamadan ibarettir. 

Siz hangi yüz yıkama ürünün kullanıyorsunuz?

Aklınıza takılan soruları aşağıdaki kutucuğa yazabilirsiniz.

Sevgilerle...
Merve'nin evinden
▫️


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder