14 Şubat 2016 Pazar

Kayısı Jöleli tatlı tarifi

Kayısı Jöleli tatlı tarifi
Pratik tatlı
Merhaba kızlar, bugün yine pratik bir tarifle geldim :) Evde çok basit bir şekilde yapabileceğiniz bu tatlı aniden gelen misafirleriniz için biçilmiş kaftan diyebilirim. Geçen pazar günü davetsiz misafir geldiğinde annemle beraber hızlı bir şekilde yaptık ve herkes ikinci tabağı istedi :) Şimdi fırsat bulmuşken yazayım dedim ;)



Bu basit tatlı olmasının yanında evinizde jöle olmasınada gerek yok, herhangi bir meyve suyu ile jöle yapabilirsiniz. Biz her zaman vişneli meyve suyundan yapıyorduk, bu kez kayısıyı deneyelim dedik ve bu diğerinden daha güzel oldu. Çok beğendim, çok beğenildi :)

Kayısı jöleli tatlı malzemeleri


Muhallebisi için;

1 litre süt
1 bardak un
1,5 bardak şeker
50 gr tereyağı veya margarin

Jölesi için;

2 bardak kayısılı meyve suyu (siz istediğiniz meyve suyunu kullanabilirsiniz.)
1,5 kaşık nişasta
2 çorba kaşığı şeker

Alt tabanı içinde 1 paket petibör bisküvi

Kayısı jöleli tatlı yapılışı


Margarin hariç bütün malzemeleri karıştırıp yavaş yavaş pişiriyoruz. Kaynamaya başladıktan sonra margarini ekleyip bir taşım daha kaynatıp altını kapatıyoruz. Daha sonra mikserle beş dakika pürüzsüz olması için çırpıyoruz. Borcamın içine bisküvileri küçük küçük ufalayarak bütün tabana yerleştiriyoruz. Üzerine muhallebiyi döküyoruz. 


Kayısı Jöleli tatlı tarifi
Pratik tatlı

Jölesi içinde bütün malzemeleri karıştırıp, orta ateşte pişiriyoruz. Muhallebi ılıdıktan sonra jöleyi üzerine döküyoruz. Buzdolabında 1-2 saat dinlendirip servis yapabilirsiniz. Akşamdan yapıldığında çok daha iyi oluyor.
Kayısı Jöleli tatlı tarifi
Pratik tatlı

Afiyet olsun...
Sevgilerle...
Merve'nin evinden

26 yorum:

  1. nefis görünüyor mervecim ellerine sağlıkkk

    YanıtlaSil
  2. ohhh mis gibi Merve'nin ellerinden tatlı :* ellerine sağlık bebeğim

    YanıtlaSil
  3. harika böyle pratik şeyler çok güzel oluyor, mutlaka işime yarayacak eleerine sağlık

    YanıtlaSil
  4. Bayılıyorum böyle pratik tariflere :) Eline sağlık canım. Nefis görünüyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bende seviyorum pratik şeyleri ;) saol canım ;)

      Sil
  5. MMMM leziz görünüyor.Takipteyim sizide beklerim kinay2006
    http://gullugalaksi.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  6. Çok güzel görünüyor,eline sağlık *-* Yemek yapmayla pek aram olmasa da tatlı,hamurişi vs yapmayı çok seviyorum:) Bu tarif de güzelmiş :3

    YanıtlaSil
  7. Jöleyi böyle elde edebileceğimi düşünmemiştim. Gerçekten pratikmiş bu da. Sanırım yapmam gerekecek haha :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. eheh :) bende bilmiyordum aylar öncesine kadar, gerçek jölenin içerisini okuduğumda meyve suyuna nişasta eklesem olur heralde diyip yola çıkmıştım :) ve gerçek jöleden daha lezzetli oluyor demesi benden :)

      Sil
  8. Jöleyi evde yapma fikri güzelmiş. Ellerine sağlık rengi çok güzel

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kesinlikle kolaylık sağlıyor, teşekkür ederim ;)

      Sil
  9. çok güzel ve hafif olmuş jöle biraz karmaşık bana yapmak için ama deneyeceğim kesinlikle :-))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aslında çok pratik bi tatlı muhallebi gibi nişasta ve şekeri meyvesuyunu koyduktan sonra karıştırmaya devam et kıvama geliyor ;)

      Sil
  10. Ne kadar güzel olmuş bu böyleeee. Ellerine sağlık canım.

    YanıtlaSil
  11. Hafif ve lezzetli bir tatlı, nefis görünüyor! Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  12. çok lezeetli gözüküyor ellerinize sağlık merve hanım :)

    YanıtlaSil
  13. Ellerinize sağlık. Şeftali ve vişne soslusunu paylaşmıştım ben de kayısılısını da denedim çok iyi oluyor, tekrar elinize sağlık:))
    Benim de sayfama ziyarete gelir ve katılırsanız çok sevinirim.
    fulyapimlezzetler.blogspot.com
    Sevgiler...

    YanıtlaSil