16 Haziran 2016 Perşembe

Çok ama çok pratik börek tarifi büzgülü-pileli börek


Çok ama çok pratik börek tarifi büzgülü-pileli börek
pileli börek


Ramazan ayında sahur veya iftar sofralarınıza pratik tarif arıyorsanız, ikinci kez yaptığım börek çok beğeni topladı ve bir anda bitti :) Büzgülü yani pileli börek çok ama çok kolay. Dört yufka ile fırın tepsiniz doluyor. Kat kat yufkalarıda yemiyorsunuz üstelik :)



10 dakikada böreği fırına verdiğim doğrudur. İster kıymalı ister peynirli maydanozlu dilediğiniz gibi yapabilirsiniz. Ansızın gelen misafirlerine güzel bir ikram olabilir

Pileli börek için malzemeler


  • 4 adet yufka
  • 250 gr. beyaz peynir
  • 5-6 dal maydanoz


Pileli börek için sos


  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 2 tane yumurta
  • karabiber, tuz

Çok ama çok pratik börek tarifi büzgülü-pileli börek
pileli börek

Pileli börek yapılışı


  • İlk olarak tüm sos malzemelerini bir kapta karıştırıyoruz
  • Peynir ve maydanozumuzu da ayrı bir kapta karıştırıyoruz
  • 1 yufkayı tezgahın üzerine açıyoruz
  • Her yerine sosumuzdan sürüyoruz
  • Peynir karışımınıda yine her yerine eşit miktarda yayıyoruz
  • Daha sonra yufkayı pileli pileli katlıyoruz. O kısıma ittiriyoruz diyorum :)
  • Büzgülü, pile pile olmuş yufkamızı dikkatli bir şekilde tepsiye alıyoruz. Diğer üç yufkayıda aynen bu şekilde yapıp hepsini tepsiye diziyoruz. 
  • Kalan sosu da tepsideki böreklerin üzerine döküyoruz. 
  • 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.


Pileli börek tarifi bu kadardı. Oldukça pratik börek ağzınızı şenlendirecek :) 

Afiyet olsun.. 
Sevgilerle...
Merve'nin evinden...











34 yorum:

  1. ellerine sağlık merve, hem pratik hem de lezzetli bir börek, seviyorum ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim fenocum, böyle alalacele yaptık ve çok güzel oluyor😍

      Sil
  2. Çok nefis görünüyor, hem de çok hafif yenir ki bu börekkkk

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet tigris'cim baya hafif oluyor tavsiyemdir ;)

      Sil
  3. Çok güzel olmuş gerçekten. Yaparım ki bunu, biliyorsun tariflerinin çoğunu yapıyorum ^^

    YanıtlaSil
  4. Hem ağzımız, hem damağımız, hem de midemiz şenlenir bu börek ile ;) Börek tariflerinde sosu da önemli. Ayrı bir lezzet katıyor. El lezzeti de eklenince yenmezmi buu :) Ellerinize sağlık ve tarif için çok teşekkürler.

    Sevgi ve selam ile.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim Sade'cim evet el lezzeti her yaptığımız yemeğe geçiyor, bunun için sevgi ve mutluluk ile yapmak çok önemli :)

      Sil
  5. Leziz görünüyor :) Afiyet bal olsun :*

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim canım bal olsun kilo olmasın :)

      Sil
  6. Çok pratik ve leziz görünüyor elinize sağlık :))

    YanıtlaSil
  7. Mermeeee bana bunlarla gelll bebeğim :)) Üşengeçler için kolay börek tarifi nısıl ıma :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. eheh hemen mutfağa girip tezgaha bir yufka açıp içini doldurup fırına veriyorsun çok basit yaa sevdim bu tarifi :)

      Sil
  8. Nefis görünüyor ellerine sağlık :))

    YanıtlaSil
  9. Ellerinize sağlık ,nefisss görünüyor :))

    YanıtlaSil
  10. Ellerine sağlık Mervecim..Hem mideye hem göze hitap edenlerden...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aynen gülizcim hem midere hem göze hem damağa :)

      Sil
  11. Ben de yapayım canımcım hem pratik hem leziz :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kesinlikle tavsiye ederim yap canımcım, pratiklik benim işim :)

      Sil
  12. Harika gozukuyor elinize saglik :)

    YanıtlaSil
  13. ellerinize sağlık süper görünüyor

    YanıtlaSil
  14. Görünüsü de çok güzel eline saglik canim.

    YanıtlaSil
  15. Ecco un modo nuovo e molto, molto carino di usare la pasta sfoglia! Grazie per questa bella idea :) e per le molte belle idee che vedo nel tuo blog!

    YanıtlaSil
  16. Çok sevdim tarifi bunu ben bile yaparım :)) börek yapmak hiç benlik değil ya niye beceremiyorum sevemdigimden mi acaba bunu deneyecegim ama ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  17. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  18. Elinize sağlık çok güzel.Ben deneyemedim daha çok merak ediyorum.Bu tarifle deneyeyeyim :)

    YanıtlaSil