9 Kasım 2021 Salı

Hametan Krem neye iyi gelir? Lekelerde Hametan krem kullanılır mı?

 

Biz bayanların bir süredir çantamızdan ve evimizden eksik etmediği bu kremin hem krem formu hem de pomak formu bulunmaktadır. Hametan pomad, krem olana göre daha yağlıdır. 

Çok canımızı sıkan sivilceler, yanıklar, cilt lekeleri , yaralar için kullanılan bu kremi neredeyse bir çoğumuz denedi. Bilinçsiz kullananlar da bi hayli fazla. 

İçerisinde bulunan etken maddeler kısa sürede cilt problemlerine etki ediyor. Bebek pişiklerinde çok kez kullandım. Reçete ile satılan bu kremi eczanelerden bulabilirsiniz. 

Hametan'ın içinde bulunan etken madde Hamamelis Virginia sulu özütü, kanamayı durdurucu, doku büzücü, iltihap giderici, iyileştirici etkisiyle doku büzücü ve kalınlaştırıcı etki gösterir. 

Hametan pomad ve hametan krem tercih ederken cildiniz yağlı ise pomad olanı tercih etmeyin daha çok yağlanarak cildinizin sivilcelenmesine sebep olacaktır.

Hametan krem neye iyi gelir? 

  • Hametan krem 1 ve 2. derece yanıkların tedavisinde kullanılır
  • Bazı doktorlar cildi nemlendirmek içinde veriyor
  • Bebeklerin pişiklerinde sıkça kullanılır
  • Cilt lekelerine kullanılır
  • Zedelenmelerde kullanılır
  • Meme ucu çatlaklarında kullanılır
  • Sivilce izlerinde kullanılır
  • Kortizonlu krem değildir.

Hametan sarı ve mavi arasında ki farkı merak edenler için Hametan pomad mavi, krem formu ise sarı renktedir.

Bazıları dudak kuruluğuna da hametan krem sürüyor. A vitamin içerikli doktor onaylı satılan bir ilaç var onun yan etkilerine karşı dudağa sürenlerde var.  

Hametan Krem nemlendirici olarak kullanılır mı?

Hametan kremi bazı doktorlar nemlendirici olarak verebiliyor. Lakin sonuçta bir ilaç ciddi bir rahatsızlığınız yoksa dermokozmetik nemlendiricilerden faydalanabilirsiniz. 

Hametan kremi reçetesiz olarakta eczaneden satın alabilirsiniz. Fakat doktora gidip sorununuzu doktorla paylaştıktan sonra size en doğru kremi vereceğinden önce doktorunuza danışmakta fayda var. 

Fiyatı sanırım şu aralar 7 TL

Sevgilerle...

Merve'nin evinden

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder