18 Ekim 2015 Pazar

Pofuduk poğaça tarifi!

pofuduk poğaça


Bu tarifi denediğimden itibaren çok konuşuldu çok beğenildi. Sıcacık mis gibi, fırından çıktığında süzülen peynirleri olan pofuduk poğaça yapmak istiyorsanız hanımlar kesinlikle deneyin. Annemin evde olmadığı bir günü fırsat bilerek, evde çalıştığım bir sıra yapmıştım bu poğaçayı, ilk denememde herkesten tam not almayı başardı. ☺️


Herkes poğaçalarının pofuduk olmasını ister, bunun bir kaç yolu var aslında, annemin pofuduk poğaçalarından edindiğim bilgiye göre, mayalanma süresini uzun tutun ve tepsiye dizdikten sonra da biraz bekletin. 


İşte pofuduk poğaçalarımın tarifi:

 Pofuduk poğaça malzemeleri

  • 1,5 su bardağı ılık süt
  • 100 gr. kadar eritilmiş tereyağı
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket instand kuru maya
  • Yarım su bardağı ılık su
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yumurta(sarısı üzerine)
  • Alabildiği kadar un
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
İçi için:

  • Maydanoz ve peynir

Üzerine:

  • 1 su bardağı kadar susam
  • 2 yemek kaşığı su
  • 4 yemek kaşığı pekmez
  • Yumurta sarısı
pofuduk poğaça

Pofuduk poğaça yapılışı


Su ve ılık sütün içerisine mayayı ekleyerek, mayası geldikten sonra diğer malzemeleri ekleyin ve kulak memesi kıvamında bir hamur yapıp 1 saat mayalandırın. Mayalanan hamurumuzdan mandalina büyüklüğünde bir hamur alarak içerisine maydanoz ve peynir karışımından ekleyerek yuvarlak yapıyoruz, önce yumurta sarısına, sonra pekmezli suya daha sonra da susama batırarak tepsiye bu şekilde diziyoruz. Bu şekilde poğaçalarınız daha lezzetli ve daha kızarmış oluyorlar ☺️ Hepsini dizdikten sonra bıçakla poğaçalara artı şeklini verebilirsiniz. 180 derece fırınızda üzeri kızarana kadar pişirin. Sıcak olarak servis edilir. Denemenizi kesinlikle tavsiye ediyorum. Puf Puf oluyor ve tadı bir o kadar da harika ☺️ Herkese afiyet olsun 




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder