2 Aralık 2015 Çarşamba

Beyaz kil maskesi ile pürüzleri giderin

Beyaz kil maskesi ile ciltteki pürüzleri giderin

Beyaz Kil Maskesi

Merhabalar, yine evde uygulanabilen doğal bir maske ile karşınızdayım ☺️ Bugün size hafta da bir uyguladığım ve çok memnun kaldığım beyaz kil maskesinden bahsedeceğim.


Beyaz kil maskesi cildi diri hale getirerek, gençleştiriyor ve daha canlı bir hale getiriyor. 


Günlük makyaj, düzensiz beslenmeler, çevresel şartlar gibi pek çok nedenden dolayı yıpranan ciltte pürüzler, sivilceler, siyah noktalar kaçınılmaz oluyor. 

Bu şartlar çerçevesinde mutlaka cildinizi güzelce temizlemelisiniz ki, daha büyük sorunlar oluşmasın. Kil bu yüzden çok iyi bir temizleyicidir ve bir çok bakım ürünlerinin içerisinde de bulunur.

Aktara gittiğinizde kolayca bulabileceğiniz kil, uygun fiyatlı temizleyici olduğundan evde kolaylıkla temizleyebilirsiniz. 

Hanımlar eğer pürüzlü ve cansız bir cildiniz varsa mutlaka deneyin. Ayrıca yağlı ciltte bulunan sivilce ve siyah noktaları da yok ediyor. 

Beyaz kil maskesi tarifi 

2 çorba kaşığı beyaz kil ve iki çorba kaşığı su ile birlikte bir kapta karıştırılır. Tüm yüzünüze sürün ve 20 dakika kadar bekletin. Daha sonra ıslak bir bez ile fazlalığını silin. Bol su ile yüzünüzü yıkadıktan sonra, cildinize en uygun nemlendirici ile yüzünüzü nemlendirebilirsiniz. 

Cilt onarıcı maske

Cildinizi onarmak ve temizlemek için ise bu maskeden yararlanabilirsiniz.

2 yemek kaşığı beyaz kil ile, 7-8 damla kayısı çekirdeği yağını bir kapta karıştırın. Üzerine krem kıvamına gelmesi için biraz gül suyu dökün ve yüzünüze sürün. 15 dakika beklettikten sonra ılık su ile yıkayabilirsiniz.

Onarıcı maskeyi annem senelerdir kullanıyor ve cildinde tek bir leke dahi yok. Ayrıca kayısı mevsiminde size çok etkili sivilce maskesinden de bahsedeceğim.

Yazdığım tüm uygulamalar denenmiş ve sonucu olumlu olmuştur. 

Umarım size de faydalı olur, bir başka tarifte görüşmek üzere
☺️
Sevgilerle...

Merve'nin evinden...




























3 yorum: