14 Temmuz 2019 Pazar

Kuru ciltler için Üre içeren yüz kremi



Kuru ciltler için üre içeren nemlendirici
Kuru ciltler için üre içeren nemlendirici

Merhaba bugünkü yazım çok kuru ciltler için içinde %5 üre barındıran bir krem. Adı Frei Öl.


Frei Öl bir alman markası, kurucusu ise eczacı. Bir süredir bu markanın ürünlerini ailecek kullanıyoruz. Doğal bebek yağını kızıma devamlı olarak bittikçe alıyorum. Hamileyken ise çatlak önleyici yağını kullanmıştım. Gerçekten çok ama çok memnun kaldım bu markanın ürünlerinden. Skincare Oil ise sezaryen leke ve çatlaklar için harika. Bizzat sezaryen izimde denedim.

Annemin çok kuru pul pul dökülen kuru cildine uygun kremi sonunda bulduk.  

Peki cildi neden kuru? 

Bariyeri hasarlı olduğu için cildinde nem kaybı oluyor. Bariyeri onarıcı etkisi olduğundan nem kaybınında önüne geçiyor. Artık kuru ve pul pul dökülen cildi yok. Cildi daha pürüzsüz ve sağlıklı parlaklığı var. Biliyorsunuz ki kuru ciltler sağlıklı parlaklık göstermezler. Çünkü nem kayıpları var. Günde bir kez mutlaka kullanıyor. Sabahları kalktığında. Unutmazsa gece yatarkende temizlenmiş cildine sürüyor.

Yüz yağı da kullanmak istiyorsanız. Bu nemlendiricinizin üstüne yüz yağı da sürebilirsiniz.

Cildi hemen nemlendirerek gerginlik hissini alıyor.

Yağlı his oluşturmuyor. Cildin nefes aldığını anında hissedebilirsiniz. Cildi çok duru ve sağlıklı oldu. Cilde nem vermek çok önemli bütün cilt tipleri mutlaka nemlendirici kullanmalı.

Cilt bariyerini onarmak istiyorsanız kuru ve hassas ciltler için zarar görmüş cilt bariyeri incelmiş kişilerin La Roche Posay'ın cicaplast boume B5 serisine şans verebilirsiniz. Ama bunu sadece ihtiyaç halinde kullanabilirsiniz. Sivilce izleri çukurluklarda Vs. Başka yazımda bunun hakkında detaylı yazı yazacağım.


Üre içeren vücut ürünleri var eczanelerde fiyatı uygun olduğundan bir çok kişi alıp yüzüne de sürüyor.  Vücut için olan üre li kremleri kesinlikle yüze sürmemelisiniz. Bunun için sadece yüz için olanları kullanmalısınız. 

Sevgilerle...


Merve'nin evinden...




1 yorum: