7 Şubat 2021 Pazar

Cilt lekeleri için basit maya maskesi veya kefir

 

Maya maskesi

Merhaba bugün size en çok tercih edilen maskelerden biri olan maya maskesinden bahsedeceğim. Daha basit maske isterseniz de kefir kullanabilirsiniz.

Cilt bakımında maya çok tercih ediliyor. Bildiğimiz ekmek mayası. Yani bir maddenin içindeki şekeri bir mikroorganizma ile başka bir şeye dönüştürme.

Ekmek hamuruna giren maya laktik asit ve karbondioksite dönüşüyor. Karbondioksit gazı hamurun şişmesini sağlıyor. Burda cildimize yaran kısım laktik asit bir AHA. Suda çözünen ve cilt yüzeyi ölü hücreleri eriten asit. Maya maskesi sonrası cildinizde yumuşama ve aydınlanma hissediyorsunuz ya işte yapmış olduğunuz bu asit maskesinden dolayı.

Maya maskesi yaparken hassas ciltler biraz dikkatli olmalı pH yüzünden. Çok bir şey yapmaz yıkadığınızda geçer ve biraz kızarık kalabilir. Yine de gül hastalığı olanlar dikkat etmeli.

Maya maskesinde laktik asiti artırmak isterseniz içerisine süt ekleyip açın ve toz şeker, bal da ekleyin. Asit oranı artar. 

Maya maskesi ile uğraşmak istemezseniz size fermantasyon kaynağı kefir önerebilirim. En yoğun laktik asit kaynağı kendisi. Haftada 2 3 kez 10 dakika cildinizde bekletebilirsiniz. Lekeleri açar ve ciltte aydınlanma olur.

Cilt lekeleri için biliyorsunuz senelerdir herkes maya maskesi öneriyor. Tüylenme de yaptığından dolayı tercih etmeyenler de bir hayli fazla. Mayayı ben almayayım alanada mani olmayayım bana alternatif bir öneriniz var mı diye sorarsanızda size Babe'nin iqualogy ürününü önerebilirim. Maya kıllanma yapar mı derseniz bence yapmaz. Mantıklı bulmuyorum.

Yüze yoğurtta sürebilirsiniz ama yoğurtta laktik asit oranı daha azdır. Dediğim gibi en zahmetsiz yol kefir sürmek. Hazır kefirleri de tercih edebilirsiniz.

Saça maya maskesi yapmak isterseniz yine saçınızı yumuşacık yapar ve peeling yaptığı için kuruluktan kaynaklanan kepeği yok eder.

Süt ürünleri alerjisi olanlar da dikkat etmeli. Mayayı yüzden çok iyi arındırın, göz kenarlarına aman gelmesin. Kirpik diplerinden arındırılmalı.

Sevgilerle...

Merve'nin evinden

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder