16 Şubat 2021 Salı

En zor cilt karma cilt bakımı nasıl yapılır?

 



En zor cilt karma cilt bakımı nasıl yapılır?


Merhaba bugün size en zor cilt bakımı olan
karma cilt bakımından bahsedeceğim. 

Kuru cilt bakımı ve yağlı cilt bakımı karma cilde göre daha kolay diyebilirim. Çünkü uğraşırken tamamen kuru veya tamamen yağlı bir cilt için uğraşıyorsunuz. Karma cilt adı üstünde birazı kuru birazı yağlı olduğundan daha dikkatli olmak gerekiyor. Yağlı cilde göre ürün kullansanız yanaklarınız pul pul olur. Kuru cilt için ürün kullanırsanız yanaklar memnun olur bu seferde T bölgesi sivilce döker. Aslında 3 cmlik alın bölgesi için çok kuvvetli temizleyicilere gerek yok.

Karma cildiniz var gözenek ve siyah noklarınız varsa size asıl gereken yıkama ürünü değil peelingtir. 

Cildimizi yıkamayla başlayalım. İlk olarak  hafif bir yıkama ürünü kullanmalısınız ki kuru yerleriniz kuvvetli yıkamadan dolayı gerilip daha çok yağ salgılamasın.  Cerave Foaming Cleanser karma cilt için hafif bir temizleyici olabilir. Fiyatıda makul.

Cildimizi temizledikten sonra sırada peeling var. Cildimizi hafif bir şekilde temizledik yağlı T bölgemiz için ne kullanalım. Glikolik ve salisilik asitli bir peeling jel olan Bioderma Sebium gel gommant bölgesel olarak uygulayıp yıkayabilirsiniz.  Evet artık cildimiz nem vermeye hazır. 

Son olarak cildimize nem verelim. Bunun için ben serum tercih ediyorum. Bioderma Hydrobio serum içinde bulunan Alg ekstresi bizim için çok değerli. Bu seriyi çok seviyorum. Bunun dışinda vichy mineral 89 serumu tercih edebilirsiniz. Artık cildiniz nemli. Ama yine yanaklarınızda kuruluk hissediyorsanız, hafif bir nemlendirici kullanabilirsiniz. Burada asıl nokta karma ciltleri bölerek bakım yapmak.

Karma cilt çok problemli uğraşması zor bir cilt. Kendinize bir düzen oluşturup cildinizi tanırsanız yüzünüz gülebilir. 

Sevgilerle...

Merve'nin evinden...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder